Camera-onderhoud

Ziet u vlekken, zwarte puntjes of draadjes op uw digitale foto?

Dan heeft uw digitale spiegelreflexcamera waarschijnlijk een vervuilde sensor (CCD of CMOS).

Bij digitale fotografie, en dan met name bij digitale spiegelreflexcamera’s, vormt de beeldsensor het digitale negatief van uw SLR-camera. Bij het maken van een foto wordt niet alleen het beeld opgenomen, maar ook de stofdeeltjes worden zichtbaar, en dat is meteen de grootste bedreiging voor een perfecte beeldkwaliteit.

Deze foto van de lucht laat duidelijk het stof op de beeldsensor zien:

stof

Wat u moet weten over stofjes op de sensor:

Iedere digitale spiegelreflexcamera is gevoelig voor stof. Ook als uw camera een sensorreinigingssysteem heeft, kan het voorkomen dat er stof op de sensor komt. Ook zonder objectieven te wisselen, kan er stof bij de sensor komen. Het verwisselen van objectieven is wel van invloed op de mate waarin vervuiling van de sensor voorkomt.

Stof op de sensor wordt zichtbaar als u egale vlakken fotografeert, bijvoorbeeld lucht. Stof is vooral zichtbaar wanneer u op een hoge diafragmawaarden fotografeert.

U kunt uw camera bij ons inleveren want wij zijn ervaren in het reinigen van sensoren van digitale camera’s en reinigen uw sensor met zorg en precisie. Bovendien wordt ook de spiegel en de onderkant van het matglas stofvrij gemaakt. Als u uw objectieven meeneemt reinigen wij ook de buitenste lenzen van uw objectieven.

De sensor laten reinigen bij Foto Swager

U kunt de camera bij ons langsbrengen voor reiniging. Voordat u de camera naar ons toebrengt dient u de accu van uw spiegelreflexcamera volledig te laden. Vergeet niet om ook uw objectieven mee te nemen. De buitenste glasoppervlakken van uw objectieven worden gratis gereinigd. De sensor wordt na het reinigen getest, zodat u zeker bent van een schone sensor.

Checklist om mee te nemen:

1. Accu laden
2. Lege geheugenkaart
3. Camera inclusief objectieven

Wat zijn de kosten van het onderhoud?

De kosten van het reinigen zijn afhankelijk van de grootte van de sensor. Wij bespreken de kosten vooraf met u a.d.h.v. uw type camera. Alle oppervlaktedelen van de spiegel en het matglas worden eveneens stofvrij gemaakt en uw objectieven worden tevens gereinigd.

Ringfoto