Terug in de tijd: 65 jaar Foto Swager

Foto Swager viert in 2024 zijn 65-jarig jubileum, waar u het hele jaar van profiteert met elke maand een nieuwe actie. De fotospeciaalzaak werd in 1960 opgericht door de vader van de huidige eigenaar en was eerst gevestigd op de Burgemeester Grothestraat 45, in het pand waar nu antiquair Loddereintje is gevestigd. In de eerste jaren gingen de advertenties van Foto Swager in de lokale pers vooral over analoge Kodak-camera’s, waarvan zwart-witfoto’s in 48 uur konden worden ontwikkeld, en de destijds zeer moderne projectors voor het vertonen van dia’s.

De winkel groeide al snel uit zijn jasje. In 1975 werd de grote stap genomen om te verhuizen naar de Van Weedestraat, waar Foto Swager tot op de dag van vandaag gevestigd is. Inmiddels ging het afdrukken van foto’s een stukje sneller: ‘vandaag uw rolletje gebracht, morgen uw foto’s klaar’ luidde de slogan.

In 1990 werd het interieur van de winkel grondig herzien. De ruime fotostudio van 50m², voor bijvoorbeeld het maken van pasfoto’s, is nog altijd uniek in de omgeving. Naast fotoapparatuur verkocht Foto Swager nu ook videocamera’s en lijsten, waarvoor de zaak over een eigen lijstenmakerij beschikt.

De inrichting ging opnieuw op de schop in 2018, zodat de winkel er weer jaren tegenaan kan. Foto Swager is inmiddels het Soester adres bij uitstek voor niet alleen pasfoto’s, lijsten en camera’s, maar ook het verlengen van uw rijbewijs, het digitaliseren van oud foto- en videomateriaal, verrekijkers en loepen. En een foto – in kleur – vanuit een digitale camera of smartphone? Die heeft u bij Foto Swager in 2024 al binnen enkele minuten prachtig afgedrukt in uw handen!

Hieronder reist u aan de hand van krantenknipsels door de geschiedenis van Foto Swager.

Ringfoto